Naslovnica Kultura U kinu Meeting Point večeras počinje V4 Film Festival

U kinu Meeting Point večeras počinje V4 Film Festival

322
0

SARAJEVO, 6. oktobra – V4 Film Festival koji organiziraju ambasade četiri europske zemlje Višegradske grupe (Češka, Mađarska, Slovačka i Poljska) bit će održan od  6. do 9. oktobra u kinu Meeting Point u Sarajevu. 

Festival će otvoriti ambasador Poljske u BiH Jarosław Lindenberg, a projekcije filmova održavat će se do 9. oktobra u 19 sati, uz besplatan ulaz.

Prvu noć V4 Film Festivala bit će prikazan film “Corpus Christi” (režija: Jan Komasa), 7. oktobra na programu je film “Osmice” (režija: Jiří Strach), 8. oktobra “Trupa” (režija: Pál Sándor) i 9. oktonbra film “Loli Paradička” (režija: Richard Staviarsky, Víťo Staviarsky). 

Višegradska grupa, poznata kao i Višegradska četvorka ili samo V4, je savez četiri zemlje centralne Evrope – Republike Češke, Mađarske, Poljske i Slovačke. Ove godine, tokom poljskog predsjedavanja Grupom V4 prioriteti su osnaživanje V4 u okviru snažne Europe, povratak normalnosti nakon pandemije, promocija međuljudskih kontakata i digitalizacija.

– Festival filmova V4 u BiH ima već dugu tradiciju. Svake godine donosimo srednjoeuropski duh u BiH i drago nam je da su filmovi iz naših zemalja uvijek jako popularni među bh. publikom – kažu predstavnici V4.

Projekcije u kinu Meeting Point bit će realizirane u skladu sa svim epidemiološkim mjerama i preporukama nadležnih službi, a broj mjesta je ograničen na 70 osoba, saopćeno je iz Meting Pointa.

fena

Prethodni članakMinimalna pobjeda Željezničara nad Tuzla Cityjem
Naredni članakĐukanović pozvao izborne pobjednike na konzultacije o mandataru