Naslovnica Društvo Kavalec: Pozivam sve lidere zajednica da promoviraju konstruktivan dijalog

Kavalec: Pozivam sve lidere zajednica da promoviraju konstruktivan dijalog

370
0

MOSTAR, 24. rujna – Veleposlanica Kathleen Kavalec, šefica Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini (BiH), posjetila je Mostar i Stolac, a tijekom posjete razgovarala je o pripremama za lokalne izbore koji će se održati ove jeseni, kao i o kontinuiranoj podršci Misije u oblasti međureligijskog dijaloga u BiH.

“Drago mi je što je u tijeku međustranački dijalog u vezi s organizacijom izbora u Mostaru te da će građani i građanke Mostara konačno imati priliku da ostvare svoje demokratsko pravo”, istaknula je veleposlanica Kavalec, naglasivši potrebu za kontinuiranim konstruktivnim dijalogom tijekom kampanje i nakon izbora, uključujući napore usmjerene ka sprečavanju izbornih prevara, priopćeno je iz Misije OESS-a u BiH.

Tijekom posjete veleposlanica Kavalec sastala se, među ostalim, s predstavnicima političkih stranaka te predstavnicima Izborne komisije Mostara, Centra za civilnu inicijativu i Koalicije Pod lupom. 

Razgovori su se fokusirali na inicijativu Misije o lokalnim izbornim obavezama koje, kako je istaknuto, obuhvaćaju nekoliko ključnih stavki i koje imaju za cilj uveliko doprinijeti mirnom i fer izbornom procesu u lokalnim zajednicama.

Veleposlanica Kavalec iskoristila je ovu priliku da se sastane i s vjerskim zvaničnicima mostarsko-duvanjskim biskupom i apostolskim upraviteljem trebinjsko-mrkanskim Petrom Palićem, mostarskim muftijom Salemom ef. Dedovićem i predsjednikom Medžlisa Islamske zajednice u Stocu Orhanom Tikvešom kako bi razgovarali o međureligijskim odnosima na lokalnoj razini.

Kavalec je ponovila kontinuiranu podršku Misije konstruktivnom dijalogu i zajedničkim inicijativama koje imaju za cilj promociju tolerancije i suradnje.

“Svjesna sam činjenice da je 2020. godina osjetljiva godina s obzirom na predstojeće lokalne izbore, kako u Mostaru gdje su bili onemogućeni, tako i u Stocu gdje je bilo problema na prethodnim lokalnim izborima, no pozivam sve lidere zajednica, u koje spadaju i vjerski lideri, da promoviraju i usmjere napore u kreiranje politike koja rješava stvarne svakodnevne probleme građana i jačaju zajednice u kojima žive”, kazala je veleposlanica Kavalec.

(FENA)

Prethodni članakSalkić: Otkloniti diskriminaciju u obrazovnom procesu nad bošnjačkom djecom u RS
Naredni članakCIK: Glasanje osoba pozitivnih na COVID-19 i/ili birača u izolaciji ili bolnici