Naslovnica Društvo „Dajdža“ naplatio podršku Srđanu Mandiću

„Dajdža“ naplatio podršku Srđanu Mandiću

936
0

Nesposobni načelnik Općine Centar Srđan Mandić za samo nekoliko mjeseci vladavine uspio je do te mjere da sroza ugled ove administrativne jedinice, da više niko ne vjeruje u njegovo poštenje, kao i u obećanja koja je davao posebno građanima prije posljednjih lokalnih izbora. Mandić je dakle svjesno slagao građane, što međutim nije slučaj kada je riječ o obećanjima koja je dao onima koji su ga, kako naš narod voli reći, „gurali“ tokom kampanje.  

Mandić tako nastavlja da trguje utjecajem i da nam gotovo svakodnevno pokazuje primjere političke korupcije. Nova njegova predstava za javnost je i javni konkurs za Upravni odbor  JU Centar za sport i rekreaciju. Po principima koje propagira trojka „jarani“ će svakako biti uhljebljeni. Zbog toga niko od zaposlenih u Centru i ne pomišlja da se prijavi na ovaj konkurs. „Jaran“ Srđana Mandića, odnosno jedan od voditelja njegove kampanje, koga odmilja zovu kvazi stručnjakom za marketing, već je izabran. Ostali „jarani“ će uskoro biti postavljeni na budžetske jasle.

JU CSR uskoro će dobiti i direktora. U javnom pozivu za popunu ove pozicije kandidatima je sugerisano da trebaju dostaviti i biznis plan za naredne 4 godine. Ostavljen je rok od 10 dana, što zapravo govori da će to moći da uradi samo kandidat koji je biznis plan unaprijed pripremio, odnosno „jaran“ kojem je obećana pozicija, a kojeg će, uzgred budi rečeno, izabrati protupravno formirana Komisija za provođenje konkursa.

Očekuje se naime, odnosno da se ne lažemo, već je poznato da će ta nazovi komisija, kao novog direktora Centra predstaviti Mirzu Muzurovića, „genetski predodređenog“ po svom ocu Fuadu, koji će tako da naplati podršku koju je Mandiću davao tokom kampanje za načelnika Općine Centar. „Dajdžin“ sin dakle bit će najbolji, a možda i jedini, kandidat.

Ova i druga dešavanja u Općini Centar trebala bi biti poziv Uredu za borbu protiv korupcije da nešto konkretno poduzme i da konačno prestane da zatvara oči pred očitim kršenjem zakona, vlastitih uredbi i drugih propisa. Ako oni ne kazne, Mandića će svakako kazniti građani, koji su već počeli da mu pokazuju put prema smjetljištu, gdje je uostalom završio i njegov stranački šef, pokrovitelj i Bog zna šta još, Predrag Kojović.  

Prethodni članakJaranska i genetsko predodređena politika
Naredni članakOko 3.200 učesnika “Marša mira 2021