Naslovnica Iz Svijeta Indija bilježi nagli rast broja zaraženih u New Delhiju

Indija bilježi nagli rast broja zaraženih u New Delhiju

364
0

NEW DELHI, 14. novembra – Indijski ukupni broj novih slučajeva zaraze koronavirusom ostao je visok u subotu, ali zvaničnici nadziru nagli rast broja zaraženih u prijestolnici koji je uslijedio nakon praznične sezone.

Indijsko ministarstvo zdravstva javilo je o 44.684 novih pozitivnih slučajeva u proteklih 24 sata i o 520 preminulih. Od tih cifri, o 7.802 nova slučaja izvješteno je u New Delhiju, uz 91 preminulu osobu.

Indija je zabilježila 8,7 miliona zaraženih od izbijanja pandemije – druga najviša cifra u svijetu – ali je broj novozaraženih u opadanju od septembra. Ta zemlja također je zabilježila više od 129.000 preminulih od virusa.

New Delhi registrovao je nagli rast zaraženih u posljednjim sedmicama, bilježeći više slučajeva od bilo koje indijske savezne države. Rastući broj zaraženih podudario se s prometnom sezonom festivala širom zemlje, dok su milion ljudi proslavljali Diwali, hinduistički praznik svjetla, u subotu.

Kreveti za pacijente od COVID-19 u bolnicama pod vladinom upravom skoro su popunjeni, a dostupnost kreveta u jedinicama intenzivne njege uz podršku ventilatora dostigla je istorijski nizak nivo, sudeći po vladinim podacima, prenosi AP.

fena

Prethodni članakBajević: U Amsterdamu trebamo igrati odgovorno i snažno
Naredni članakDžaferović izjavio saučešće povodom smrti prof. dr. Hasana Muratovića