Naslovnica Politika Ademović na TEMELJIMA laži prikuplja jeftine političke poene!

Ademović na TEMELJIMA laži prikuplja jeftine političke poene!

827
0

Održavajući skup članova i simpatizera na Šipu politički direktor Naroda i pravde Kemo Ademović, ne samo da je iznio gnusne laži i neistine, već je počeo vrijeđati inteligenciju i razum svih stanovnika, ne samo ovog područja, već i šire javnosti. Naravno, sve sa jednim ciljem, pribavljanja političkih poena koji im ovih dana sve više, zbog načina rada i ophođenja prema epidemiološkoj situaciji, izmiču iz ruku, navodi se u saopštenju tima za odnose sa javnošću pri Izbornom štabu Nedžada Ajnadžića.

Kemo hadžija Ademović bi trebao znati da ni vjerski, a ni po moralnim zakonima, nije uredu obmanjivati, lagati i optuživati bez ikakvih dokaza. Hadžija bi trebao znati da je to haram i da ne postoji i ne smije postojati nijedan cilj koji bi opravdavao takva sredstva.

Nepotizma su hadžiji puna usta. Kako o tome može pričati neko ko je na listu stranke u kojoj je politički direktor postavio svoga sina, dva amidžića i dajdžića, a uz sve to, njegov sin je i predsjednik izbornog štaba ove stranke.

Iskreno se nadamo da nećemo biti u prilici da gledamo raspodjelu funkcija ove stranke po završenim izborima, jer ni Općina Centar, niti šire područje ne bi trebali biti privatizovani od strane jedne ili nekoliko porodica, ističe se u saopštenju.

Laž je hadžija Kemo da je aktuelni načelnik obećao da će škola biti završena do 2019. godine. I ako već nešto pričate, pričajte argumentima, pa predstavite barem jedan dokument koji potvrđuje vaše riječi. Nema ga. Naprotiv, škola se gradi na osnovu okvirnog sporazuma, a to znači da gradnju ovog objekta finansira, pored Općine Centar i kantonalna Vlada. Prema tom planu škola treba da se izgradi do 2022. godine, a istina je da će ona biti završena već sljedeće. Dakle godinu prije roka.

Laž je i da izgradnja škole košta 12 miliona maraka. Općina Centar nije pijaca da se poslovi sklapaju i plaćaju na osnovu simpatija. Barem se tako odnosi aktuelna općinska administracija, a vi ako ste navikli drugačije to je problem Vas personalno i stranke iz koje dolazite.

Govorio je hadžija Kemo i o vodosnabdijevanju, poslu koji je u nadležnosti Kantona i KJKP Vodovoda i kanalizacije. Onda kada ova preduzeća ne mogu ili ne žele, hrabri načelnici rade njihov posao. Koliko je u stanju uraditi „ako bog da“ Srđan Mandić pokazao je kao resorni kantonalni ministar kada nije mogao narediti direktoru kojeg je postavila stranka iz koje dolazi hadži Kemo da preuzme najsavremeniji vodovod u Kantonu Sarajevo izgrađen sredstvima Općine Centar. I takva osoba koja ne može preuzeti na upravljanje kao nešto bi da gradi.

Spominje Kemo Ademović, igrajući na kartu kategorija koje bi trebale biti svetinja i spomenik specijalnoj jedinici MUP-a. Hadži Kemo, za nas ta kategorija nije biračka kao za sve vas, nego boračka. Jedan od najvećih krivaca što ova jedinica nije dobila spomenik je upravo Ademović zajedno sa još nekoliko pojedinaca koji su iznijeli zahtjev da se upišu kao vlasnici parcele bez plaćanja. Zanima nas koja i kakva osoba bi potpisala takav ugovor koji nije u skladu ni sa jednim zakonom, ali Kemi možda zbog političkih poena sve i ne mora biti po zakonu. S druge strane, udruženju su nuđeni razni modeli i lokacije na kojima bi gradili spomenik, a te ponude i dalje stoje. Općinska administracija na čelu sa aktuelnim načelnikom je spremna isfinansirati i samu izgradnju spomenika, ali zašto takvu ponudu odbijaju, neka objasne Ademović i ostali okupljeni oko njega.

I za kraj hadži Kemo, najveća laž izgovorena je da će „ako bog da“ Srđan od 16. novembra kao novi načelnik dovesti vodu „Redži poštenjačini“. Općina Centar je obezbijedila sredstva za pumpu koja je neophodna za vodosnabdijevanje naselja u kojem Redžo stanuje, a koju je trebao isfinansirati ViK u kojem je Kemo Ademović predsjednik Nadzornog odbora. Zašto sa te pozicije Kemo nije iskoristio autoritet i ovlasti i uradio što se od njega i očekivalo. Vjerovatno zato što je svu svoju energiju usmjerio na jeftinu, prljavu i providnu izbornu kampanju građenu na TEMELJIMA laži i pamfleta.

O svim nezakonitostima, ukoliko Kemo Ademović ima saznanja i dokaze, trebao bi upoznati pravosudne i istražne organe. Barem bi trebao znati Kemo, kao bivši pripadnik unutrašnjih poslova, da saznanja o određenim nezakonitostima, ukoliko se ne prijave predstavljaju krivično djelo.  

IZBORNI ŠTAB NEDŽADA AJNADŽIĆA

Tim za odnose sa javnošću

Prethodni članakZa rubriku vjerovali ili ne: “Četvorka” u Centru slomila vrat ležeći!
Naredni članakPočinje isplata civilnih invalidnina za oktobar