Naslovnica Politika Đonlagić: Biden će biti naš ključni partner za podršku pristupanja NATO-u

Đonlagić: Biden će biti naš ključni partner za podršku pristupanja NATO-u

364
0

SARAJEVO, 9. novembra – Član Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dženan Đonlagić je, komentirajući pobjedu demokrate Joe Bidena na američkim predsjedničkim izborima, izjavio Feni da je pobjeda Bidena ohrabrujući izbor koji su napravili američki građani.

– S obzirom da znamo od ranije da Biden zagovara članstvo Bosne i Hercegovine u NATO-u i EU, sada je realno očekivati da se taj proces konačno i završi u njegovom četverogodišnjem mandatu na čelu SAD-a kao našeg strateškog vanjskopolitičkog partnera – kazao je Đonlagić.

Dodao je da, „nakon što je aktuelno Predsjedništvo BiH, 2019. godine, potvrdilo naš vanjskopolitički cilj, slanjem prvog ANP-a u sjedište NATO-a u Briselu, sada će imati priliku da s druge strane ima sagovornika i prijatelja Bosne i Hercegovine, kako bi se taj proces ubrzao i završio članstvom“.

– Bosna i Hercegovina će sa Bidenom konačno biti pod sigurnosnim kišobranom NATO-a. To je strateški interes svima nama koji živimo ovdje, ali je istovremeno i strateški interes SAD-a kako bi se pitanje nesigurnosti u jugoistočnoj Evropi stavilo ad acta – kazao je Đonlagić.

fena

Prethodni članakDemokratska Fronta upozorava: Predrag Kojović vrijeđa borce Armije BiH!
Naredni članakŽiri 20. Izbora najboljeg sportiste BiH usvojio šire liste kandidata