Naslovnica Vijesti iz BiH Grbavac: Želja svih nas je sigurna BiH

Grbavac: Želja svih nas je sigurna BiH

393
0

LJUBUŠKI, 24. listopada – Izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke predvođeno ministrom Davidom Grbavcem i ravnateljem policije Milanom Galićem sudjelovalo je danas u hodočašću na Bobovac pod nazivom “Molitva za Domovinu“, priopćeno je iz županijskog MUP-a.

Riječ je o 17. po redu hodočašću u organizaciji Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH. Misno slavlje je predvodio nadbiskup metropolit vrhbosanski, kardinal Vinko Puljić, u zajedništvu s mons. Tomom Vukšićem, nadbiskupom koadjutorom Vrhbosanske nadbiskupije i apostolskim upraviteljem Vojnog ordinarijata u BiH. Molitvu vjernika čitala je policijska službenica MUP-a ŽZH Danijela Sabljić.

-Ponosan sam što sam danas na mjestu kojeg suvremenici smatraju najtvrđim bosanskim gradom imao priliku sudjelovati u molitvi za domovinu, za BiH kao državu s jednakim pravima svih triju konstitutivnih naroda i ostalih koji u njoj žive. Želja svih nas koji smo danas hodočastili na Bobovac, mjesto gdje se čuvala kraljevska kruna, je , siguran sam, raditi za dobrobit svih stanovnika ove zemlje, te kroz razne institucije graditi Bosnu i Hercegovinu u kojoj će se svaki stanovnik osjećati sigurno – poručio je ministar MUP-a ŽZH David Grbavac.

Inače, Bobovac je stolno mjesto bosanskih vladara u 14. i 15. stoljeću. Pružao je zaštitu bosanskim vladarima, od bana Stjepana II (1322.-1353.) i kralja Tvrtka I Kotromanića (1353. – 1391.) do Stjepana Tomaševića (1461. – 1463. ). Ovdje se čuvala i kraljevska kruna, a vladari su ga nazivali svojim stolnim mjestom. Molitveni pohod Bobovcu pokrenuo je kardinal Puljić u znak sjećanja na dan smrti bosanske kraljice Katarine Kosača 25. listopada 1478. s ciljem ujedinjenja u molitvi za osobne potrebe, za vlastiti narod i domovinu Bosnu i Hercegovinu, ali i za sve ljude i narode koji u njoj žive.

fena

Prethodni članakSkaka čestitao Dan UN-a, Vijećnica večeras u bojama te svjetske organizacije
Naredni članakU bombaškom napadu u obrazovnom centru u Kabulu ubijene 24 osobe