Naslovnica Vijesti iz BiH Skaka-Aktaş: Sarajevo i Bursa 41 godinu bratski gradovi, uvezati poslovne ljude

Skaka-Aktaş: Sarajevo i Bursa 41 godinu bratski gradovi, uvezati poslovne ljude

585
0

SARAJEVO, 17. oktobra – Gradovi Sarajevo i Bursa već su 41 godinu bratski gradovi i postoji veliki potencijal za nastavak daljnje saradnje – izjavili su danas u Sarajevu gradonačelnici Sarajeva i  Burse, Abdulah Skaka i Alinur Aktaş.

Delegacija turskog Grada Burse koju je predvodio gradonačelnik Alinur Aktaş, posjetila je Gradsku upravu Grada Sarajeva.

Skaka je istakao da je ovo samo nastavak dobre saradnje između gradova Sarajeva i Burse, država BiH i Turske, te naroda dviju država.  

 – Grad Bursa spada u jedan od najstarijih pobratimskih gradova Sarajeva i jedan je od najvećih donatora kada je riječ o obnovi starih građevina u Sarajevu, a njihovo najveće ulaganje bilo je u Starom Gradu, posebno na Baščaršiji. Grad Sarajevo je izgradio Sebilj u Bursi i imali smo niz aktivnosti kada je riječ o razmjeni kulturnih programa i projekata – naveo je Skaka u izjavi novinarima.

Naglasio je da Grad Sarajevo nastavlja međunarodne aktivnosti i jačanje veza sa pobratimskim gradovima s fokusom na gradove u Turskoj, a među njima je jedan od najvažnijih i najstarijih bratskih, prijateljskih  gradova, Bursa.  

Gradonačelnik Burse Alinur Aktaş je podsjetio da je u februaru potpisan protokol za buduću saradnju, ali da je  pandemija usporila realizaciju planova. Grad Bursa ima više od tri miliona stanovnika, značajne industrijske potencijale i izvozne rezultate. Posebno su razvijeni i prioriteti automobilska, tekstilna i drvna industrija.

– Naša je želja da što više uvežemo industrijalce i poslovne ljude i formiramo poslovnu infrastrukturu za daljnju saradnju –  naveo je  Aktaş.

fena

Prethodni članak‘Onomatobleja Talk Show’ danas u Travniku
Naredni članakFrancuska policija ispitala devet osoba u pritvoru, nakon ubistva učitelja