Naslovnica Vijesti iz BiH U Srebrenici potpisani ugovori sa korisnicima o dodjeli građevinskog materijala

U Srebrenici potpisani ugovori sa korisnicima o dodjeli građevinskog materijala

413
0

U Srebrenici je danas potpisano 195 ugovora sa korisnicima koji su ispunili uslove za donaciju Saudijske Arabije koja se odnosi na dodjelu građevinskog materijala za rekonstrukciju stambenih objekata.

Zamjenik načelnika Opštine Srebrenica Hamdija Fejzić kazao je da je vrijednost ovog dijela projekta 500 hiljada eura. Donacija Saudijskog fonda za razvoj realizira se putem Vijeća ministara BiH, a implementator je Opština Srebrenica.

-Obuhvaćeno je 105 bošnjačkih porodica i 90 srpskih. Od ovog broja za pet bošnjačkih prodica će biti urađeno pet kuća po sistemu ključ u ruke, a ostalo se odnosi na isporuku građeviskog materijala za pomoć u rekonstrukciji i adaptaciji stambenih objekata – pojasnio je Fejzić.

Vidoje Spajić i Munib Avdagić su među korisnicima koji su danas potpisali ugovore.

– Danas sam dobio ugovor za realizaciju projekta Saudijske Arabije za rekonstrukciju kuće. Došlo je vrijeme napokon da obnovim svoj objekat – kaže Spajić.

– Ja sam potpisao ugovor za adaptaciju krovne konstrukcije na mojoj kući. Zahvalan sam na podršci donatoru, kao i implementatoru opštini Srebrenica – rekao je Avdagić.

U narednom period bit će realizovan i drugi dio projekta koji se odnosi na nabavku poljoprivredne mehanizacije.

FENA

Prethodni članakU FBiH 198 novozaraženih koronavirusom, 11 smrtnih slučajeva
Naredni članakVSTV-Procesuiranje trgovine ljudima jedan od prioriteta u radu pravosuđa u BiH

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime